Home / Over mij

Over mij

Mijn naam is Yvonne van Schuur. Al gedurende de opleiding fysiotherapie viel het op dat ik vaak symptomen aan het behandelen was.
Maar wat is de werkelijke oorzaak?
Waarom worden bepaalde klachten bij de één chronisch, bij de ander niet?

In eerste instantie ben ik via coachingsopleidingen op zoek gegaan naar meer verdieping. Uiteindelijk was het in de Chinese geneeskunde dat ik een integraal systeem vond welke de verschillende aspecten van het leven (fysiek, psychisch, sociaal) in één systeem heeft verenigd en de onderlinge samenhang kan verklaren. Inmiddels ben ik afgestudeerd en werkzaam als acupuncturist. Ook als acupuncturist blijf ik gefocust op het ontwikkelen van zowel mijn westerse als oosterse medische kennis. Dit om in mijn werk als acupuncturist een zo integraal mogelijke kijk op de verschillende klachten te ontwikkelen, alsmede om samenwerking met collega’s uit de westerse geneeskunde zo optimaal mogelijk te maken en samen de beste zorg voor iedere cliënt te kunnen bieden.

Naast mijn werkzaamheden in de praktijk assisteer ik bij praktijklessen acupunctuur van de Academie voor Chinese Geneeswijze Qing Bai.