Home / Specialisaties en Indicaties

Specialisaties en Indicaties

Acupunctuur Waalre specialiseert zich in de behandeling van:

Informeer naar de mogelijkheden

Algemene angststoornissen

Volgens onderzoek uit de UK (AnxietyUK, 2016) krijgt één op de 10 mensen in hun leven te maken met een angststoornis en is angst de zesde hoofdoorzaak van de mondiale arbeidsongeschiktheid (WHO, 2015). Onbehandeld kan een angststoornis leiden tot een klinische depressie.
Met acupunctuur worden goede resultaten behaald in de behandeling van algemene angststoornissen. Ook kan acupunctuur een therapeutische behandeling ondersteunen.

Pijnklachten

Veel pijnklachten reageren goed op acupunctuur. Met acupunctuur volgens Tan’s Balance Method worden klachten vanuit een ander deel van het lichaam worden behandeld, dan waar de klacht zich bevindt. Dit in tegenstelling tot dry needling. Vaak wordt al tijdens de eerste behandeling een verlichting van de pijnklachten ervaren. Voor een blijvend resultaat zijn meerdere behandelingen nodig. Hoeveel dit er zijn is afhankelijk van de klacht.
Voorbeelden van pijnklachten die met acupunctuur kunnen worden verminderd/ verholpen:
– tenniselleboog
– hoofdpijn
– migraine
– trigeminus neuralgie
– buikpijn
– menstruele pijn
– rugpijn
– nekpijn
– artrose

Functionele klachten

Voorbeelden van functionele klachten die kunnen worden verholpen/ verminderd met acupunctuur:
– gynaecologische klachten
– spijsverteringsklachten
– depressie
– angst
– slaapstoornissen
– hooikoorts
– vermoeidheid
– geïrriteerdheid
– stress

Menstruele verstoringen

40% van de vrouwen komt bij de huisarts in verband met gynaecologische klachten, 20% daarvan betreft klachten rondom de menstruatie. Door een geheel eigen benaderingswijze van vrouwenklachten in de Chinese geneeskunde kan acupunctuur een waardevolle bijdrage leveren aan het oplossen of verminderen van deze klachten.

Begeleiding bij borstkanker

In Nederland krijgt één op de zeven vrouwen borstkanker. Acupunctuur kan kanker niet genezen. Wel kan acupunctuur ondersteuning geven bij vermoeidheid, misselijkheid, onrust, slaapproblemen, verlichten van bijwerkingen en de emotionele aspecten.

Persoonlijke ontwikkeling

Van oorsprong was de Chinese geneeskunde gericht op het behoud van een goede gezondheid en het maximaal ontplooien van iemands capaciteiten en talenten. Met andere woorden, het ontwikkelen van de beste versie van jezelf.
In de Chinese geneeskunde spelen de organen een belangrijke rol. Iedereen heeft van nature sterkere en zwakker organen, wat invloed heeft op het totaal functioneren van een persoon. Daarnaast kunnen levensgebeurtenissen en leefgewoontes invloed hebben op het functioneren van de organen. Het doel van de acupunctuur is om eventuele blokkades in het lichaam op te heffen, de organen onderling in balans te brengen en deze te ondersteunen voor een zo optimaal mogelijk functioneren en ontwikkelen van een persoon.

Cosmetische acupunctuur basisbehandeling

Volgens de Chinese traditie uiten interne disbalansen zich aan de buitenkant van het lichaam. Zo wijst bijvoorbeeld dat ene lijntje waar je je zo aan kan irriteren, hangende oogleden of hangende mondhoeken naar een interne disbalans in het lichaam. Cosmetische acupunctuur is een totaalbehandeling waarbij de interne disbalans wordt aangepakt en tegelijkertijd lokaal in het gezicht wordt gewerkt. Het is geen vervanging voor botox maar wel zijn er al diverse beroemdheden (bijvoorbeeld Madonna, Sandra Bullock, Demi Moore) die gebruik maken van cosmetische acupunctuur om een goede look te behouden.