Home / Specialisaties en ervaringen bij Acupunctuur Waalre

Specialisaties en ervaringen bij Acupunctuur Waalre

Specialisaties/ behandelmethode

Acupunctuur Waalre is gespecialiseerd op de volgende gebieden:
– Pijnklachten
– Functionele klachten
– Angststoornissen
– Begeleiding bij borstkanker
– Cosmetische acupunctuur basisbehandeling.

Ook voor andere klachten kunt u terecht bij Acupunctuur Waalre.

Informeer naar de mogelijkheden.

Pijnklachten

Veel pijnklachten reageren goed op acupunctuur. Met acupunctuur volgens Tan’s Balance Method worden klachten vanuit een ander deel van het lichaam worden behandeld, dan waar de klacht zich bevindt. Dit in tegenstelling tot dry needling. Vaak wordt al tijdens de eerste behandeling een verlichting van de pijnklachten ervaren. Voor een blijvend resultaat zijn meerdere behandelingen nodig. Hoeveel dit er zijn is afhankelijk van de klacht.
Voorbeelden van pijnklachten die met acupunctuur kunnen worden verminderd/ verholpen:
– tenniselleboog
– hoofdpijn
– migraine
– trigeminus neuralgie
– buikpijn
– menstruele pijn
– rugpijn
– nekpijn
– artrose

Functionele klachten

Voorbeelden van functionele klachten die kunnen worden verholpen/ verminderd met acupunctuur:
– gynaecologische klachten
– spijsverteringsklachten
– depressie
– angst
– slaapstoornissen
– hooikoorts
– vermoeidheid
– geïrriteerdheid
– stress

Algemene angststoornissen

Volgens onderzoek uit de UK (AnxietyUK, 2016) krijgt één op de 10 mensen in hun leven te maken met een angststoornis en is angst de zesde hoofdoorzaak van de mondiale arbeidsongeschiktheid (WHO, 2015). Onbehandeld kan een angststoornis leiden tot een klinische depressie.
Met acupunctuur worden goede resultaten behaald in de behandeling van algemene angststoornissen. Ook kan acupunctuur een therapeutische behandeling ondersteunen.

Begeleiding bij borstkanker

In Nederland krijgt één op de zeven vrouwen borstkanker. Acupunctuur kan kanker niet genezen. Wel kan acupunctuur ondersteuning geven bij vermoeidheid, misselijkheid, onrust, slaapproblemen, verlichten van bijwerkingen en de emotionele aspecten.

Basisbehandeling cosmetische acupunctuur

Volgens de Chinese traditie uiten interne disbalansen zich aan de buitenkant van het lichaam. Zo wijst bijvoorbeeld dat ene lijntje waar je je zo aan kan irriteren, hangende oogleden of hangende mondhoeken naar een interne disbalans in het lichaam. Cosmetische acupunctuur is een totaalbehandeling waarbij de interne disbalans wordt aangepakt en tegelijkertijd lokaal in het gezicht wordt gewerkt. Het is geen vervanging voor botox maar wel zijn er al diverse beroemdheden (bijvoorbeeld Madonna, Sandra Bullock, Demi Moore) die gebruik maken van cosmetische acupunctuur om een goede look te behouden.

Ervaringen bij Acupunctuur Waalre

Karin (51 jaar)
“Mijn klachten betroffen trillende handen en onrust. Yvonne nam alle tijd om mijn klachten, levensstijl en gebeurtenissen  te inventariseren. Door haar vriendelijkheid, begrip en de kennis die ze deelt voel je je in vertrouwde handen. Haar adviezen m.b.t. levensstijl en voeding zijn op mij afgestemd en hierdoor ook haalbaar. Het was voor mij een eerste kennismaking met acupunctuur en deze is zeer goed bevallen. Al na 1 behandeling
voel ik verbetering en meer rust!”

Sanne (47 jaar)
“Afgelopen zomer ben ik in behandeling geweest bij Yvonne voor een tennisarm en hoofdpijn. Ik had wel eens gehoord van acupunctuur, maar nog niet eerder mogen ervaren. Ik was dan ook erg benieuwd naar wat ik kon verwachten. Yvonne neemt rustig de tijd om de klachten helder te krijgen. Ook geeft ze duidelijke uitleg wat er gaat gebeuren. Ik wist niet wat te verwachten, was ook erg benieuwd of het zou werken. Het is mooi te merken dat het wel degelijk werkt. Dat elke naald die gezet wordt iets doet met de plaatsen waar de klachten zitten. Na één behandeling bemerk je al resultaat. De pijn was een stuk minder. Een behandelmethode die zeker voor herhaling vatbaar is mocht dat in de toekomst nodig zijn.”

Anton (70 jaar)
“Hierbij een bedankje aan Yvonne omdat ze mij zo goed heeft geholpen. In juni 2018 was het erg mooi weer en op mijn wekelijkse training van 12 km hardlopen aan het strand was na een paar kilometer de fut eruit en moest ik al wandelend terug. Met mooie warme dagen kwam dat vaker voor en
mijn metgezellen wisten dat. Met deze klacht kwam ik bij Yvonne. Ik was benieuwd of acupunctuur ook voor deze klacht een oplossing kon
bieden. Dit experiment leek me wel wat. Een paar naalden prikjes zouden geen blijvende schade aanrichten. Baat het niet het schaadt ook niet. Yvonne heeft zorgvuldig uitgezocht wat ze moest doen om voor deze klacht de goede stimulatie punten te vinden.Hoewel ik niet zo graag geprikt wil worden viel het plaatsen van naalden me erg mee. Nog even rustig blijven liggen om het effect goed te laten inwerken, daarna was de sessie afgelopen. De volgende training was het nog steeds mooi en warm weer en dus was ik benieuwd naar het resultaat. Het was onvoorstelbaar! De 12 km kon ik nu zonder problemen lopen. De rest van deze mooie, warme zomer heb ik elke training volledig mee kunnen doen. Het feit dat het effect na de eerste behandeling al zo groot was heeft me werkelijk verbaasd. Om het resultaat vast te houden heeft ze in de loop van de zomer de behandeling nog een paar keer herhaald.
Je kijkt naar de klachten en het is je gelukt om bij mij de blokkades op te ruimen die hiervoor verantwoordelijk zijn. Ik heb vertrouwen in de manier waarmee je me hebt geholpen. Voor mij is acupunctuur een heel effectieve behandelmethode gebleken.”