Home / Specialisaties

Specialisaties

Specialisaties/ behandelmethode

Acupunctuur Waalre is gespecialiseerd op de volgende gebieden:
– Pijnklachten
– Functionele klachten
– Angststoornissen
– Begeleiding bij borstkanker
– Cosmetische acupunctuur basisbehandeling.

Ook voor andere klachten kunt u terecht bij Acupunctuur Waalre.

Informeer naar de mogelijkheden.

Pijnklachten

Veel pijnklachten reageren goed op acupunctuur. Met acupunctuur volgens Tan’s Balance Method worden klachten vanuit een ander deel van het lichaam worden behandeld, dan waar de klacht zich bevindt. Dit in tegenstelling tot dry needling. Vaak wordt al tijdens de eerste behandeling een verlichting van de pijnklachten ervaren. Voor een blijvend resultaat zijn meerdere behandelingen nodig. Hoeveel dit er zijn is afhankelijk van de klacht.
Voorbeelden van pijnklachten die met acupunctuur kunnen worden verminderd/ verholpen:
– tenniselleboog
– hoofdpijn
– migraine
– trigeminus neuralgie
– buikpijn
– menstruele pijn
– rugpijn
– nekpijn
– artrose

Functionele klachten

Voorbeelden van functionele klachten die kunnen worden verholpen/ verminderd met acupunctuur:
– gynaecologische klachten
– spijsverteringsklachten
– depressie
– angst
– slaapstoornissen
– hooikoorts
– vermoeidheid
– geïrriteerdheid
– stress

Algemene angststoornissen

Volgens onderzoek uit de UK (AnxietyUK, 2016) krijgt één op de 10 mensen in hun leven te maken met een angststoornis en is angst de zesde hoofdoorzaak van de mondiale arbeidsongeschiktheid (WHO, 2015). Onbehandeld kan een angststoornis leiden tot een klinische depressie.
Met acupunctuur worden goede resultaten behaald in de behandeling van algemene angststoornissen. Ook kan acupunctuur een therapeutische behandeling ondersteunen.

Begeleiding bij borstkanker

In Nederland krijgt één op de zeven vrouwen borstkanker. Acupunctuur kan kanker niet genezen. Wel kan acupunctuur ondersteuning geven bij vermoeidheid, misselijkheid, onrust, slaapproblemen, verlichten van bijwerkingen en de emotionele aspecten.

Basisbehandeling cosmetische acupunctuur

Volgens de Chinese traditie uiten interne disbalansen zich aan de buitenkant van het lichaam. Zo wijst bijvoorbeeld dat ene lijntje waar je je zo aan kan irriteren, hangende oogleden of hangende mondhoeken naar een interne disbalans in het lichaam. Cosmetische acupunctuur is een totaalbehandeling waarbij de interne disbalans wordt aangepakt en tegelijkertijd lokaal in het gezicht wordt gewerkt. Het is geen vervanging voor botox maar wel zijn er al diverse beroemdheden (bijvoorbeeld Madonna, Sandra Bullock, Demi Moore) die gebruik maken van cosmetische acupunctuur om een goede look te behouden.